Temperatura mora

Termini di utilizzo

Ovi uvjeti određuju prava i obveze društva Đudajek & Ćorlukić j.d.o.o., Utinjska 40, Zagreb, Hrvatska, OIB: 30750621355 kao izdavača web-stranice www.temperatura-mora.hr (dalje u tekstu: ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ) i korisnika web-stranice www.temperatura-mora.hr (dalje u tekstu KORISNIK).

KORISNIK  je pravna ili fizička osoba koja na bilo koji način koristi ili je koristila, pristupa ili je pristupila web-stranici www.temperatura-mora.hr.

U slučaju pristupa i/ili korištenja web-stranice www.temperatura-mora.hr i svih povezanih poddomena te označavanjem svojeg pristanka na uvjete korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr, KORISNIK izričito potvrđuje da je s istima upoznat te pristaje na uvjete korištenja web-stranice www.temperatura-mora.hr bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje.

Www.temperatura-mora.hr omogućuje korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem web-stranice www.temperatura-mora.hr i svih pridruženih stranica koje pripadaju www.temperatura-mora.hr domeni i smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik se slaže da će usluge web-stranice www.temperatura-mora.hr uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje KORISNIKA i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja web-stranice www.temperatura-mora.hr.

SADRŽAJ I SVRHA INFORMACIJA PORTALA

Na temperatura-mora.hr, naša je misija pomoći svakoj osobu i naučiti je kako učiniti bilo što. Trudimo se napraviti najkorisniju stranicu uputa na svijetu.

Ipak, informacije sadržane na web-stranici www.temperatura-mora.hr nisu zamjena za profesionalni stručni savjet i ne smiju se smatrati osnovom za donošenje odluka. ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ ne snose odgovornost za eventualne štete ili posljedice nastale slijeđenjem uputa na portalu www.temperatura-mora.hr. ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ ni u kojem slučaju nije odgovoran za bilo koji oblik štete koja proizlazi ili bi mogla proizaći kao posljedica korištenja ili zbog nemogućnosti korištenja web-stranice www.temperatura-mora.hr, djelomično ili u cijelosti.

ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ nije odgovoran za bilo koji oblik štete koji je nastao neovlaštenom i/ili nepravilnom uporabom i/ili zlouporabom od strane KORISNIKA ili neovlaštenog KORISNIKA, niti je odgovorna za sadržaj koji KORISNIK ili neovlašteni KORISNIK može postaviti na web-stranici www.temperatura-mora.hr.

KORISNIK snosi potpunu odgovornost za slijeđenje i korištenje uputa upoznatih na www.temperatura-mora.hr i na svoju ih ruku koristi članke i upute na portalu. ĐUDAJEK & ĆORUKIĆ preporučuje maksimalni oprez prilikom slijeđenja uputa sa stranice www.temperatura-mora.hr, a u slučaju da KORISNIK smatra da članak ili uputa nije dovoljno detaljno objašnjena i smatra da članak ili uputa mogu naštetiti sigurnosni drugih KORISNIKA, KORISNIK u svakom trenutku može prijaviti svoju zabrinutost pritiskom na gumb ‘Ostavi nam savjet’ koji se nalazi na svakom članku ili se može direktno javiti na info@temperatura-mora.hr.

ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ poduzima odgovarajuće napore kako bi informacije na web-stranici www.temperatura-mora.hr bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti, niti je  odgovorna za pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije ili usluge dane putem web-stranice www.temperatura-mora.hr.

KORISNIK je suglasan da web-stranici temperatura-mora.hr pristupa i istu koristi isključivo za osobnu uporabu i na svoju vlastitu odgovornost, uz poštivanje autorskih i ostalih prava intelektualnog vlasništva i svih ovdje navedenih ograničenja.

OBAVEZE KORISNIKA PRILIKOM KORIŠTENJA WEB-STRANICE WWW.temperatura-mora.hr

Korisnicima web-stranice www.temperatura-mora.hr nije dopušteno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje KORISNIK zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga www.temperatura-mora.hr
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • korištenje web-stranice www.temperatura-mora.hr na bilo koji način za slanje, odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Sadržaj na web.stranici www.temperatura-mora.hr zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web-stranici www.temperatura-mora.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati štetu www.temperatura-mora.hr ili ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web-stranici www.temperatura-mora.hr mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja web-stranice www.temperatura-mora.hr. Web-stranica www.temperatura-mora.hr može prikupljati osobne podatke KORISNIKA samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci koristit će se u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

LINKOVI NA DRUG WEB STRANICE

Web-stranica www.temperatura-mora.hr sadrži dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Web-stranica www.rako.hr nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Web-stranica www.temperatura-mora.hr nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na web-stranici www.temperatura-mora.hr niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na web-stranici www.temperatura-mora.hr. Poslovni odnos između oglašivača i KORISNIKA na web-stranici www.temperatura-mora.hr i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i KORISNIKA te web-stranica www.temperatura-mora.hr nije odgovorna za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Web-stranica www.temperatura-mora.hr ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled web-stranice www.temperatura-mora.hr kao medija, ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s web-stranice bez prethodne obavijesti. Web-stranica www.temperatura-mora.hr zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici web-stranice www.temperatura-mora.hr koristi u promotivne svrhe.

UVJETI PRENOŠENJA TEKSTOVA

Članci na web-stranici www.temperatura-mora.hr u vlasništvu su tvrtke ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ. Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno je samo uz navođenja izvora. Ukoliko je medij koji prenosi sadržaj web-stranica, onda je obavezno staviti i link na originalni tekst, osim ako nije drugačije dogovoreno s uredništvom. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na web-stranici www.temperatura-mora.hr prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.

ZAŠTITA DJECE

Korištenje  web-stranice temperatura-mora.hr dopušteno je punoljetnim osobama, a djeci samo uz nadzor roditelja i/ili skrbnika.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

U bilo kojem trenutku ĐUDAJEK & ĆORLUKIĆ može revidirati ili ukinuti uvjete korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr. Ukoliko dođe do promjene uvjete korištenja, a KORISNIK nastavi koristiti web-stranice www.temperatura-mora.hr, smatra se da prihvaća uvjete korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr u izmijenjenom obliku. Svaka eventualna izmjena uvjeta korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr važeća je prema trećima od trenutka objave na web-stranicama www.temperatura-mora.hr.