Temperatura mora

Uvjeti korištenja portala temperatura-mora.hr

Ovi uvjeti određuju prava i obveze obrta Kenozoik, obrta za usluge, vl. Tin Đudajek, Kostanjevec 21, Zagreb, Hrvatska kao izdavača web-stranice www.temperatura-mora.hr (dalje u tekstu: KENOZOIK) i korisnika web-stranice www.temperatura-mora.hr (dalje u tekstu KORISNIK).

KORISNIK  je pravna ili fizička osoba koja na bilo koji način koristi ili je koristila, pristupa ili je pristupila web-stranici www.temperatura-mora.hr.

U slučaju pristupa i/ili korištenja web-stranice www.temperatura-mora.hr i svih povezanih poddomena te označavanjem svojeg pristanka na uvjete korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr, KORISNIK izričito potvrđuje da je s istima upoznat te pristaje na uvjete korištenja web-stranice www.temperatura-mora.hr bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje.

www.temperatura-mora.hr omogućuje korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem web-stranice www.temperatura-mora.hr i svih pridruženih stranica koje pripadaju www.temperatura-mora.hr domeni i smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik se slaže da će usluge web-stranice www.temperatura-mora.hr uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje KORISNIKA i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja web-stranice www.temperatura-mora.hr.

Sadržaj i svrha informacija portala

Temperatura-mora.hr nudi detaljne i pouzdane podatke o temperaturi mora prikupljene putem specijaliziranih senzora i pouzdanih izvora. Bez obzira jeste li surfer koji traži idealne uvjete za valove, ronioc koji istražuje podvodni svijet ili jednostavno ljubitelj plaže koji želi provesti opuštajući dan na obali, naša platforma će vam pružiti sve informacije koje vam trebaju.

KENOZOIK ne snosi odgovornost za eventualne štete ili posljedice nastale nepravilnim korištenjem informacija na portalu www.temperatura-mora.hr. KENOZOIK ni u kojem slučaju nije odgovoran za bilo koji oblik štete koja proizlazi ili bi mogla proizaći kao posljedica korištenja ili zbog nemogućnosti korištenja web-stranice www.temperatura-mora.hr, djelomično ili u cijelosti.

KENOZOIK nije odgovoran za bilo koji oblik štete koji je nastao neovlaštenom i/ili nepravilnom uporabom i/ili zlouporabom od strane KORISNIKA ili neovlaštenog KORISNIKA, niti je odgovorna za sadržaj koji KORISNIK ili neovlašteni KORISNIK može postaviti na web-stranici www.temperatura-mora.hr.

KORISNIK snosi potpunu odgovornost za slijeđenje i korištenje uputa upoznatih na www.temperatura-mora.hr i na svoju ruku koristi članke i upute na portalu. KENOZOIK preporučuje maksimalni oprez prilikom korištenja informacija sa stranice www.temperatura-mora.hr, a u slučaju da KORISNIK smatra da informacija nije ispravna i smatra da može naštetiti sigurnosti drugih KORISNIKA, KORISNIK u svakom trenutku može prijaviti svoju zabrinutost na info@temperatura-mora.hr gdje će mu biti odgovoreno u najkraćem mogućem roku.

KENOZOIK poduzima odgovarajuće napore kako bi informacije na web-stranici www.temperatura-mora.hr bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti, niti je  odgovorna za pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije ili usluge dane putem web-stranice www.temperatura-mora.hr.

KORISNIK je suglasan da web-stranici temperatura-mora.hr pristupa i istu koristi isključivo za osobnu uporabu i na svoju vlastitu odgovornost, uz poštivanje autorskih i ostalih prava intelektualnog vlasništva i svih ovdje navedenih ograničenja.

Obaveze KORISNIKA prilikom korištenja web stranice www.temperatura-mora.hr

Korisnicima web-stranice www.temperatura-mora.hr nije dopušteno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje KORISNIK zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga www.temperatura-mora.hr
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • korištenje web-stranice www.temperatura-mora.hr na bilo koji način za slanje, odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Sadržaj na web.stranici www.temperatura-mora.hr zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web-stranici www.temperatura-mora.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka KENOZOIKA ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati štetu www.temperatura-mora.hr ili KENOZOIKU ili bilo kojoj trećoj strani. Prenošenje sadržaja ili dijelova sadržaja sa stranica www.temperatura-mora.hr dopušteno je samo i isključivo uz pisanu dozvolu KENOZOIKA. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web-stranici www.temperatura-mora.hr mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

KENOZOIK se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja web-stranice www.temperatura-mora.hr. Web-stranica www.temperatura-mora.hr može prikupljati osobne podatke KORISNIKA samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci koristit će se u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Linkovi na druge web stranice

Web-stranica www.temperatura-mora.hr sadrži dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Web-stranica www.temperatura-mora.hr nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Web-stranica www.temperatura-mora.hr nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na web-stranici www.temperatura-mora.hr niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na web-stranici www.temperatura-mora.hr. Poslovni odnos između oglašivača i KORISNIKA na web-stranici www.temperatura-mora.hr i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i KORISNIKA te web-stranica www.temperatura-mora.hr nije odgovorna za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Web-stranica www.temperatura-mora.hr ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled web-stranice www.temperatura-mora.hr kao medija, KENOZOIK zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s web-stranice bez prethodne obavijesti. Web-stranica www.temperatura-mora.hr zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici web-stranice www.temperatura-mora.hr koristi u promotivne svrhe.

Uvjeti prenošenja tekstova

Sadržaj na web-stranici www.temperatura-mora.hr u vlasništvu su tvrtke KENOZOIK. Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno je samo uz navođenja izvora. Prenošenje sadržaja ili dijelova sadržaja sa stranica www.temperatura-mora.hr dopušteno je samo i isključivo uz pisanu dozvolu KENOZOIKA. Ukoliko je medij koji prenosi sadržaj web-stranica, onda je obavezno staviti i link na originalni tekst, osim ako nije drugačije dogovoreno s uredništvom. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na web-stranici www.temperatura-mora.hr prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.

Zaštita djece

Korištenje  web-stranice temperatura-mora.hr dopušteno je punoljetnim osobama, a djeci samo uz nadzor roditelja i/ili skrbnika.

Izmjene uvjeta korištenja

U bilo kojem trenutku KENOZOIK može revidirati ili ukinuti uvjete korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr. Ukoliko dođe do promjene uvjete korištenja, a KORISNIK nastavi koristiti web-stranice www.temperatura-mora.hr, smatra se da prihvaća uvjete korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr u izmijenjenom obliku. Svaka eventualna izmjena uvjeta korištenja internetskog portala www.temperatura-mora.hr važeća je prema trećima od trenutka objave na web-stranicama www.temperatura-mora.hr.