Temperatura mora
Panoramska slika grada Šibenika u kojem je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Šibenik

Temperatura mora u Šibeniku gotovo je identična prosjeku temperature mora u Hrvatskoj, ali i prosjeku temperature mora u Dalmaciji. Na temperaturu mora u Šibeniku veliku utjecaj ima rijeka Krka i Nacionalni park Krka koji se nalazi poviše samog grada Šibenika, a čiji se tok rijeke spušta u šibensko more i tako spušta temperaturu mora u Šibeniku. Osim toga, na temperaturu mora u Šibeniku minimalno utječe vjetar, budući da je Šibenik smješten u uvali koja ga u potpunosti štiti od vjetra. Temperatura mora u Šibeniku jednaka temperatura mora u Brodarici zato što se ova mjesta nalaze u neposrednoj blizini.

  • 55%vlažnost
  • 15°Ctemperatura zraka
  • 2.2m/svjetar
  • 7UV indeks
16°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika grada Šibenika u kojem je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

20.9°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu