Temperatura mora
Panoramska slika mjesta Mandre u kojima je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Mandre

Temperatura mora u Mandrama gotovo je identična kao i temperatura mora na otoku Pagu. Budući da je otok Pag veoma blizu obali, temperatura mora u Mandrama slična je mjestima koja se nalazi na obali u blizini otoka. Mande se nalaze na istočnoj strani otoka gdje na mikroklimu i na temperaturu mora manji utjecaj ima vjetra, odnosno bura, a veći količina sunčanih sati. Najbolje vrijeme za kupanje u Mandrama je u mjesecu kolovozu kada je prosječna temperatura mora u Mandrama oko 25 stupnjeva Celzijusa. Temperatura mora u Mandrama slična je kao temperatura mora u Šimunima, ali često zna biti i manja zbog specifične lokacije naselja Šimuni.

  • 59%vlažnost
  • 9°Ctemperatura zraka
  • 8.1m/svjetar
  • 5UV indeks
14.9°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika mjesta Mandre u kojima je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

19.6°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu