Temperatura mora
Panoramska slika mjesta Lopara u kojem je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Lopar

Temperatura mora u Loparu u najvećoj je mjeri uvjetovana količinom sunčanih sati u godini te vjetar i pijesak. Temperatura mora u mjestu Lopar na otoku Rabu slična je kao i srednja temperatura mora na otoku Rabu te kao i temperatura mora ostalih mjesta na otoku poput temperature more u gradu Rabu. Ipak, temperatura mora u Loparu nerijetko je viša od prosjeka temperature mora na otoku Rabu jer Lopar ima prirodne pješčane plaže koje omogućavaju more u Loparu da se brže zagrije. Zbog toga, temperatura mora u Loparu često je i veća nego temperatura mora na otoku Krku ili temperatura mora na otoku Cresu koji se nalaze jako blizu mjesta Lopar. U zimskim mjesecima U Loparu se ne preporuča se kupanje, ali se zato u Loparu može kupati od svibnja do sredine listopade jer se u tom periodu prosjek temperature mora ne spušta ispod 22 stupnja.

  • 66%vlažnost
  • 23°Ctemperatura zraka
  • 2.7m/svjetar
  • 8UV indeks
17.3°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika mjesta Lopara u kojem je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

19.2°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu