Temperatura mora
Slika Malog Lošinja u kojem je izmjerena trenutna temperatura mora

Temperatura mora - Otok Cres

Temperatura mora u Cresu za kupanje je idealna u ljetnim mjesecima, iako temperatura mora u gradu Cresu već krajem mjeseca svibnja postiže temperaturu od 23 stupnja Celzijusa. Cres je idealno mjesto i za posjetiti u jesen ili u proljeće, budući da Cres pruža mogućnost kupanja od sredine svibnja do sredine listopada kada temperatura mora ne pada ispod 23 stupnja Celzijusa. Ipak, najviše temperature mora u Cresu bilježe se tijekom ljetnbih mjeseci srpnja i kolovoza, dok tijekom zime temperatura mora u Cresu pada i do 10 stupnjeva Celzijusa.

  • 57%vlažnost
  • 12°Ctemperatura zraka
  • 7.2m/svjetar
  • 4.3UV indeks
15.2°Cprosjek temperature mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Slika Malog Lošinja u kojem je izmjerena trenutna temperatura mora

Rekordna temperatura

20.1°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu