Temperatura mora
Panoramska slika mjesta Jadranovo u kojem je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Jadranovo

Temperatura mora u Jadranovu slična je kao temperatura mora u Dramlju, budući da se ova dva mjesta nalaze jedan do drugog. Jadranovo se nalazi u kanalu između kopna i obližnjeg otoka Krka, stoga na temperaturu mora u Jadranovu veliku ulogu ima vjetar koji neprestano hladi more. Temperatura mora u mjestu Jadranovo često je niža nego temperatura mora Rijeke samo zbog položaja Jadranova koji je pogodan za strujanje morskih struja. Temperatura mora u Jadranovu pogodna je za kupanje u svim ljetnim mjesecima i u rujnu kada se veliki broj kupača vikendom dolazi kupati iz Zagreba. Tijekom zimskih mjeseci, a pogotov u mjesecu veljači treba izbjegavati kupanje zato što je prosjek temperature mora 10 stupnjeva Celzijsua. Temperatura mora u Jadranovu jako blizu prati srednju temperaturu mora na Kvarneru.

  • 91%vlažnost
  • 15°Ctemperatura zraka
  • 1.3m/svjetar
  • 7UV indeks
17.8°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika mjesta Jadranovo u kojem je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

18.1°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu