Temperatura mora

Temperatura mora - Omišalj

Kao najsjevernije mjesto na otoku Krku, temperatura mora u Omišlju često je viša nego temperatura mora na drugim mjestima na otoku Krku. Temperatura mora u Omišlju uvelike ovisi o vjetru, količini sunčanih sati i količini padalina, a zbog svoje povoljne pozicije u uvali, Omišalj krase suha ljeta s malom količinom padalina što omogućava moru da se brzo zagrije i održava visoku temperaturu. Idelani mjeseci za kupanje su lipanj, srpanj, kolovoz i rujan dok se kupanje zbog hladne temperature mora nikako ne preporučuje u zimskim i ranim proljetnim mjesecima, budući da se temperatura mora može spustiti sve do 8 stupnjeva Celzijusa. Temperatura mora u Omišlju malo je viša nego prosječna temperatura mora na otoku Krku, a veoma je slična kao temperatura mora u Malinskoj i temperatura mora u Njivicama budući da su ova dva mjesta jako blizu Omišlja.

  • 50%vlažnost
  • 12°Ctemperatura zraka
  • 9.4m/svjetar
  • 4UV indeks
14.1°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Rekordna temperatura

18°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu