Temperatura mora
Panoramska slika grada Raba u kojem je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Otok Rab

Temperatura mora na otoku Rabu održava se unutar prosječnih vrijednosti temperature mora u Republici Hrvatskoj [LINK]. Naselja na otoku Pagu smještena su na zapadnoj strani otoka uz izuzetak naselja Lopar koji je smješten na sjeveru Paga, a većina naselja na otoku Rabu smještena su u uvali koja služi kao zaštita od vjetra. Stoga, utjecaj na temperaturu mora na otoku Pagu u manjoj mjeri ima vjetar, a većim dijelom sunce te plima i oseka. Temperatura mora na otoku Pagu bliska je kao prosječna temperatura mora na Kvarneru. Na otoku Pagu mjeri se temperatura mora naselja Lopar [LINK] na sjevernoj strani otoka Paga i temperatura mora grada Paga. [LINK]

  • 50.5%vlažnost
  • 12.5°Ctemperatura zraka
  • 5.8m/svjetar
  • 5UV indeks
13.7°Cprosjek temperature mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika grada Raba u kojem je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

19.2°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu