Temperatura mora

Temperatura mora - Njivice

Temperatura mora u Njivicama naglo raste od početka proljeća i svoj maksimum doseže u ljetnim mjesecima srpnju i kolovozu. Budući da su Njivice smještene na zapadnom dijelu otoka Krka i zaštićene su od bure, temperatura mora u Njivicama sklona je manjim varijacijama od temperature mora u naseljima na istočnoj strani otoka. Zbog toga, temperatura mora u Njivicama slična je ili identična temperaturi mora u Omišlju, temperaturi mora u Puntu ili temperaturi mora u Krku. Temperatura mora u Njivicama obično se nalazi oko prosjeka temperature mora u Hrvatskoj.

  • 76%vlažnost
  • 19°Ctemperatura zraka
  • 2.2m/svjetar
  • 8UV indeks
17.6°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Rekordna temperatura

18°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu