Temperatura mora
Panoramska slika grada Raba u kojem je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Grad Rab

Temperatura mora u gradu Rabu slična je kao i temperatura mora u Loparu na otoku Rabu. Temperatura mora u gradu Rabu uvjetovana je brojem sunčanih sati u godini kao i količinom padalina te utjecajem plime i oseke. Grad Rab dobro je zaštićen od vjetra i nalazi se u skrivenoj uvali zbog koje vjetar često nema tolikog utjecaja na temperaturu mora u gradu Rabu. Temperatura mora u gradu Rabu postepeno raste od travnja, a u gradu Rabu može se kupati već u lipnju pa sve do mjeseca rujna. Temperatura mora u gradu Rabu bliska je kao srednja temperatura mora na otoku Rabu. Temperatura mora u gradu Rabu mjeri se na ulasku u uvalu Padova II.

  • 67%vlažnost
  • 19°Ctemperatura zraka
  • 0m/svjetar
  • 8UV indeks
17°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika grada Raba u kojem je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

19.1°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu