Temperatura mora

Temperatura mora - Grad Pag

Grad Pag smjestio se na istočnoj obali otoka Paga u uvali zaklonjenoj od vjetra. Temperatura mora u gradu Pagu uvjetovana je manje vjetrom zbog geografskog smještaja grada, a više plimom i osekom, količinom padalina te brojem sunčanih dana kao i temperaturom zraka. Temperatura mora u gradu Pagu slična je kao temperatura mora u Hrvatskoj. Temperatura mora u gradu Pagu pogodna je za kupanje od mjeseca lipnja, a kupati se može do rujna. Temperatura mora u gradu Pagu veoma je slična i kao temperatura mora na otoku Pagu, niža nego u drugim mjestima na otoku Pagu kao temperatura mora u Novalji, temperatura mora u Mandrama ili temperatura mora u Šimunima budući da su ova mjesta na zapadnoj strani otoka gdje su zaklonjena od naleta vjetra.

  • 72%vlažnost
  • 13°Ctemperatura zraka
  • 3.6m/svjetar
  • 8UV indeks
17.9°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Rekordna temperatura

20.3°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu