Temperatura mora
Panoramska slika mjesta Novalje u kojem je izmjerena temperatura mora

Temperatura mora - Novalja

Temperatura mora u Novalji ovisna je o godišnjem dobu i broju sunčanih sati pa je zato temperatura mora najviša u ljetnim mjesecima. Temperatura mora u mjestu Novalja u godini dostiže svoj maksimum u mjesecu kolovozu kada obično dostiže 28 stupnjeva Celzijusa. Zbog sve toplijih vremenskih uvjeta, temperatura mora pogodna je za kupanje duž 4 mjeseca u godini – lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu. Temperatura mora u Novalji slična je temperaturi mora u Gajcu i temperaturi mora u Mandrama, budući da se sva tri mjesta nalaze u neposrednoj blizini na istočnoj strani otoka Paga. Temperatura mora u Novalji blizu je prosjeku srednje temperature mora na otoku Pagu.

  • 67%vlažnost
  • 19°Ctemperatura zraka
  • 1.8m/svjetar
  • 8UV indeks
18.1°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Panoramska slika mjesta Novalje u kojem je izmjerena temperatura mora

Rekordna temperatura

19.6°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu