Temperatura mora

Temperatura mora - Kostrena

Temperatura mora u Kostreni gotov je jednaka kao temperatura mora u gradu Rijeka, budući da se Kostrena nalazi u sastavu grada Rijeke. Zbog svoje izloženosti otvorenome moru, na temperaturu mora u Kostreni veliku ulogu ima vjetar koji miješa hladno dubinsko more i toplo površinsko more. Temperatura mora u Kostreni pogodna je za kupanje tijekom svih ljetnih mjeseci kada prosjek temperature mora iznosi 22 stupnja Celzijusa, a temperatura mora doseže maksimalnih 28 stupnjeva Celzijusa. U ranim proljetnim mjesecima, ali i zimskim mjesecima trebalo bi izbjegavati kupanje zato što temperatura mora u Kostreni tada pada i do 8 stupnjeva Celzijusa. Temperatura mora u Kostreni pogodna je za kupanje i u mjesecu rujnu, stoga se sve više turističkih dolazaka i noćenja bilježi i u ovome mjesecu.

  • 73%vlažnost
  • 20°Ctemperatura zraka
  • 1.3m/svjetar
  • 7UV indeks
17.6°Ctemperatura mora

Nije preporučljivo se kupati jer je temperatura mora veoma niska, pogotovo za srčane i druge bolesnike.

Izbjegavajte kupanje.

Koja je idealna temperatura mora za kupanje?

Iako se tehnički možete kupati na svakoj temperaturi, zbog čega neki preporučuju i kupanje u hladnoj vodi poradi različitih zdravstvenih blagodati, najbolje se kupati na temperaturama od 20 do 23°C. Za većinu kupača je ovo idealna temperatura, a pogotovo zato jer smanjuje šansu od šoka kod starijih i oboljelih osoba.

Koja je idealna temperatura mora za bebe?

Za bebe od 0 do 3 mjeseca, najmanja temperatura u kojoj bi se trebali kupati je od 32°C. Za one od 3 do 12 mjeseci, temperatura može biti nešto niža - 30°C. Za stariju djecu, temperatura bi trebala ići od 25°C. Temperatura bilo kakve kupke za bebu nikada ne bi trebala premašivati 35°C.

Kako se zaštititi od sunca?

Veoma se jednostavno zaštititi od sunca, samo pazi na to da piješ dovoljno vode, koristiš kremu za sunčanje s jakim faktorom (30+) i da se kloniš sunca kada je UV zračenje i temperatura najveća, a to je od 10 ujutro do 16 popodne.

Rekordna temperatura

17.9°C

Najbolje vrijeme za kupanje

  • lipanj
  • srpanj
  • kolovoz

Temperatura po danima u mjestu

prosjek po danu